• 01 529 17 20
  • 041 622 041
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

O drevesnici

Image

O drevesnici

V začetku leta 2020 smo prevzeli Sadno drevesnico Studenec od Kmetijsko gozdarskega zavoda Ljubljana. Seveda bomo z njimi sodelovali tudi v prihodnje. Sadna drevesnica ima že dolgo tradicijo, saj pridelujemo sadike na tej lokaciji že več kot 40 let. V tem času smo uvajali v proizvodnjo nove podlage in sorte.

Letno vzgojimo okrog 13.000 kvalitetnih sadik jablan, hrušk, češenj, višenj, sliv, marelic, breskev, nektarin, nešpelj, nashija in kutin cepljenih na različne podlage, leske ter sadike jagodičevja: ribeza, joste, malin, robid, tayberrya, kosmulj, aronije, aktinidije (kivi), ...

V času prodaje pa je možno nabaviti tudi sadike nekaterih sadnih vrst, ki jih sami ne pridelujemo: orehov, kakija, kostanja, trte, ameriških borovnic, žlahtnih brusnic ,...V času prodaje lahko kupite tudi različna gnojila, zaščitne mreže proti voluharju, lesene količke za oporo, substrate za dodajanje zemlji ob sajenju ter sadjarske škarje in žagice, cepilno smolo, ...

Prodaja sadik

S prodajo sadik začnemo jeseni v zadnjih dneh oktobra. Prodaja traja dokler so ugodne vremenske razmere za sajenje sadnega drevja - dokler zemlja ne zmrzne oz. zapade sneg. Spomladi pa začnemo prodajo takoj, ko odmrzne zemlja in je sadike možno posaditi. Ob nakupu sadik vam po potrebi tudi svetujemo pri izboru sadik in kako zasaditi vaš sadovnjak. V sklopu drevesnice imamo tudi manjši nasad špargljev. Od konca marca do sredine maja lahko pri nas kupite tudi sadike špargljev. Od konca aprila do sredine junija pa imamo v prodaji zelene šparglje za svežo porabo.

Izobraževanje

Od sredine februarja in v začetku marca organiziramo praktične prikaze obrezovanja in precepljanja in sajenja sadnega drevja. Za skupine najmanj 20 ljudi organiziramo v zimskem ali spomladanskem času na vaši lokaciji tudi teoretična predavanja o sadjarstvu (obrezovanje, cepljenje, škodljivci, bolezni, sorte) s slikovnim materialom.


© 2024 Drevesnica Studenec. All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica